HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2011.05.25. 20:49 Zsanette

A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ

A sejtek zsírtartalma csökkenthető

 

Eljött az az időszak, amikor mindenki lehetőleg villámsebességgel szeretne megszabadulni a fölös kilóitól, ezért különféle gyorsdiétákat, csodamódszereket választ. Ezekkel azonban nem csak a pénztárcánkat, de a szervezetünket is erősen megterheljük, a hatás pedig szinte sohasem tartós. Dr. Keresztényi Zoltán, az Oxygen Medical humánkineziológusa a hosszútávú fogyás titkairól beszélt.

 

Kúra helyett életmód

 

Egyre többen elfogadják, hogy a fogyókúrák helyett életmódváltásra van szükség! Hosszú távú eredményt csak az hoz, ha új elvek és étrend szerint, új időbeosztással élünk, hogy a rendszeres mozgás is beleférjen a mindennapokba.

Sokan úgy gondolják, eleget mozognak ők a ház körül, a háztartásban, vagy amíg bevásárolnak. Ez azonban semmiképpen sem tekinthető sportnak. Ennek belátásához tudni kell, hogy a szervezet elsődleges energiaforrásai a szénhidrátok. Ha ezeket felhasználtuk, következik a zsírok elégetése, végül szükség esetén a szervezet belekezd a fehérjék elégetésébe is. Az energiaraktárakat is ebben a sorrendben használjuk fel. Elsőként a máj és az izmok glikogén formájában elraktározott szénhidrogénkészletéhez nyúlunk, mert ez gyorsan hozzáférhető, mintegy 300-400 g, azaz 1200-1600 kcal erejéig. A gyorstartalékok apadásával indul meg a zsírégetés. A zsírszövet elfogyasztásához tehát intenzív testmozgásra és szénhidrát-szegény táplálkozásra van szükség. A házimunka, bármilyen fárasztó, sajnos nem fogyaszt annyi energiát, hogy a glikogén-tartalékokból ne tudnánk fedezni, másrészt többnyire nem jár egyes izomcsoportok legalább 20-30 percig tartó intenzív munkájával, illetve olyan pulzusszám-növekedéssel, ami edzené a szívet, serkentené a vérkeringést, és a sport általános pozitív hatásait váltja ki.

 

A zsírsejtek száma nem, csak a tartalma csökkenthető

 

A testsúly a zsírsejtek számától és zsírtartalmuktól függ. Kimutatták, hogy az elhízásra hajlamos embereknek gyermekkorban több zsírsejtje képződik, az azonban nem világos, hogy ez elhízás ellenes táplálkozással és sok testmozgással befolyásolható-e. Ha igen, a zsírsejtek számára akkor is legfeljebb a felnőtt kor kezdetéig lehetnék hatással. Így a fogyni vágyóknak nem marad más, a sejtek zsírtartalmát kell csökkenteniük. Úgy tűnik azonban, hogy ha a zsírszövet sejtjeiben lévő nagy zsírcseppek egyszer már megnőttek, kiüríthetők ugyan, de azután "mohón várják", hogy új zsírtartalomra tegyenek szert. A kiürült zsírsejtek hosszú évek alatt sem szívódnak föl, ahogy korábban remélték. Vagyis legegyszerűbb lenne nem elhízni. De ha már ez megtörtént, meg kell találni a tartós ellenszert, ami csakis egy összehangolt mozgás- és táplálkozásprogram lehet. 

 

Mindig van megoldás

 

Mindazoknak, akik reményüket vesztették a tartós fogyás tekintetében, tudniuk kell, hogy létezik jó módszer, legfeljebb eddig nem találták meg. – mondja dr. Keresztényi Zoltán, az Oxygen Medical életmódprogramjainak vezetője. - Az is lehet, hogy többször próbálkoztak már egészségre káros eljárásokkal, akár úgy is, hogy nem tudták: ezzel ártanak maguknak. Éppen ezért lehet nagy segítség a személyre szabott életmód-program, amelyet természetesen csakis a gondos állapotfelmérésre lehet alapozni. Így kizárhatóak a kockázati tényezők és kiderülhet, mi a legoptimálisabb edzés- illetve étrend. Onnantól már „csak” kitartásra van szükség, az eredmény pedig biztosan várható.

Sportbaráti üdvözlettel,
Zsemlye Zsanette
Sport és gerincjavító jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu

 

 

Info:www.oxygenmedical.hu

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr32932599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerry Garcia 2011.10.20. 15:37:00

Szia,

Nagyon jó kis blog, csodálkozom is, h alig kommentelnek.
Kérdésem az lenne, h a táplálkozásról nem tudnál többet írni?( bár látom , sajnos fél éve nem volt már bejegyzés)

Úgy értem, h egy kicsit részletesebben bemutatni, azt már sokszor leírtad, h zöldség, gyümölcs, magvak, ez oké, de én speciel arra lennék kíváncsi, h pl Te milyen ételeket készítesz, milyen márkákat részesítesz előnyben, mélyfagyasztott cuccok rendben vannak e, vagy kerüljük őket, hogyan készítsük az ételeket, főzzük , pároljuk , süssük etc..

Szeretném a húsfogyasztásomat mérsékelni, de sajnos nagyon nehéz, környezetemben erre senki se hajlandó :)

Köszi előre is!

Zsanette · http://www.zsanettewellness.hu 2011.11.06. 22:01:35

@Jerry Garcia: Kedves Jerry,

Köszönöm bejegyzésed!
Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem tudok megválaszolni.
Kérlek keress fel telefonszámomon, hogy egy személyes találkozó kapcsán tudjak Neked segíteni.
0630 200 6870

A fenti emil cím már nem él, ne írj kérlek oda.
Tudom miről beszélsz! Ne félj ez nem akadályozhat meg minket abban, hogy ne járjuk saját utunkat, ami számukra jó.

Zsanett
süti beállítások módosítása