HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.12.03. 22:28 Zsanette

OTTHONI FITNESS GYAKORLATOK: TÉRD ÉS BOKA ERŐSÍTÉS

Térd és bokaerősítő gyakorlatok nem csak fitness teremben

 

Gyengének érzed a térded és a bokád futás közben, és amikor sportolsz, vagy csak egyszerűen sétálsz, felmész a lépcsőn – remélve, hogy lépcsőzöl és nem pedig a liftet használod?

Rendszerezd be edzésedbe vagy tedd napi – kétnapi tevékenységedként, hogy elkerülhesd mind a térd és boka gyengeségeiből adódó esetleges sérüléseket.

Bemelegítésként fuss helyben 1 - 2' - ig

Térd:

  • Guggoló labdapréselésÁllj kis terpeszben, guggolj le derékszögben hajlított térdig. Tégy egy puha labdát a combjaid közé, majd folyamatos nyomást és elengedést gyakorolva a labdára, végezd a gyakorlatot folyamatosan 3x12 – 15 – 18 ismétlésszámban.                                                                             
  •   Kitörés előre:Egylábas nagy lépés előre, derékszögig hajlított első térddel, ügyelj arra, hogy a térd ne előzze meg a bokádat, egyenes háttartásban, karok magad előtt egyenesen előre nyújtott tartásban – lehet súlyzót is helyezni mindkét kézbe egyenként, vagy egy nehezebbet fogva együtt , vagy deréktartásban is elhelyezheted. Mindkét lábbal ismételd a gyakorlatot 3x8 – 10 ismétlésszámban.

Boka:

  • Álló boka gyakorlat: Ha van otthon egy felesleges vágódeszkád akkor használhatod azt, megteszi egy kisebb párna is, vagy bármely emelvény, melyen fel tudsz emelkedni lábujjhegyre és le tudod süllyeszteni a bokád, mintha egy lépcsőn gyakorlatoznál. Ha nincs kiegészítőd és van lépcsőd, úgy az is megteszi. Tehát a gyakorlat végrehajtása nagyon egyszerű, állj az emelvény szélére a felső talpi részeden , süllyeszd a sarkad lefelé és emelkedj lábujjhegyre. Lassan végezd a gyakorlatot. 3 – 4x8 – 10 ismétlésszámban. Haladóként súlyt is vehetsz a kezedbe.

A nyújtást se feledd el:

Nyújtsd meg mind a comb belső és külső izmait is. Alló és ülő előrehajlásban, - orr térd közelítésben, álló boka fenék közelítés, vagy hason fekve mindkét bokát fogva fenékhez húzás. Pillangó ülésben térd talajhoz közelítése és előre hajlás, orr - talaj közelítése. Álló vádli feszítés, egylábas kitörében hátul lévő láb sarok nyomása a talajra. A gyakorlatokat minimum 10”  - ig kitartva végezd

     

 


Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerincjavító jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr172491778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása