HTML

zsanettewellness

Minőségi életmódra váltás, személyi edzés, rekreáció, fitness, wellness, vegán életmód, elsősorban vegán táplálkozási tanácsadás, receptek. További írásaimért látogass el a JÓGÁZDA: www.zsanettejoga.blog.hu STROKE. www.zsanettestroke.blog.hu

Friss topikok

  • Zsanette: @Jerry Garcia: Kedves Jerry, Köszönöm bejegyzésed! Hosszú, sokrétű kérdéseid vannak, amit itt nem... (2011.11.06. 22:01) A SEJTEK ZSÍRTARTALMA CSÖKKENTHETŐ
  • Köxiblog: @Zsanette: Köszönöm szépen a válaszodat. Próbálkozom. Jó egészséget és sok sikert kívánok. Feri (2011.04.13. 17:24) SPORT : JÓGA
  • Zsanette: @Fogyás: Válasz érkezett kommentedre! (2010.09.06. 21:01) ÉLETMÓD: 90 NAPOS DIÉTA

Linkblog

2010.11.10. 15:27 Zsanette

ÉTKEZÉS: FOGYÓKÚRA A KLIENS SZEMÉVEL

Személyi edzőként sokszor találkozom igen furcsa, emberi dolgokkal.                                                                    A mostani is, amit megosztani készülök veled kedves olvasóm, ilyen eset a javából! Fogyókúráról van szó ez esetben és az étkezésről.                                                                                                                                                     Ha már megesett veled is az, hogy nem fogytál annak ellenére, hogy pedig te minden szabályt betartottál, akkor neked most érdemes továbbolvasnod!

Új klienseimmel az első találkozónkkor mindig először elbeszélgetünk életmódjukról, melyben részletesen kitérünk a táplálkozási szokásaikra. Ekkor minden szépet és jót mondanak csak el magukról. Természetesen senki nem eszik csokoládét, kekszet, süteményt, konzerveket, cukorkákat, a gyorséttermeket kerülik, nem isznak cukros üdítőket, jó az anyagcseréjük, rendszeresen van székletürítésük…                                                                                                                                                           Mindenki, ki kell, hogy hangsúlyozzam, nagyon jól és egészségesen eszik, a látszatot meghazudtolván!                                                                                                                                                                      Mit értek ez alatt?                                                                                                                                                  Hogyan lehet az, hogy annak ellenére, hogy sok – sok ember, kik elmondásaik alapján ilyen nagyon egészségesen és jól étkeznek, mégis kövérek, túlsúlyosak és hatalmas zsírfelesleget hordoznak magukon?                                                                                                                                                                      Hogyan lehet mindez? Tapasztalt személyi edzőként és sportoktatóként én már az első ránézésre megállapítom a klienseimről, hogy igen nagy gondjai lehetnek a táplálkozással. Azaz, biztosan rosszul étkezik, és az anyagcseréje sem működhet igazán jól! Amire egyhamar, nagyon is hamarosan fény és igazság derül!  

·         Táplálkozásod? Mit és mit nem eszel, naponta hányszor étkezel, rendszeresen táplálkozol – e?

·         Minden rendben van! Nem eszem édességet, cukros ételeket, kenyeret, gabona félét, burgonyát, nem iszom alkoholt, nem eszek gyorsétteremben, csak ásványvizet iszom, édességet, semmit sem eszem…, igen eszem zöldséget – gyümölcsöt is!

·         Emésztésed jó, milyen az anyagcseréd?

·         Oh, hát az nagyon jó, minden nap elmegyek nagywc – re.

·         Folyadék mennyisége?

·         Megiszom a napi, - mennyi is az ajánlott- mennyiséget!

·         Mégis mennyit kb.? Mert a napi ajánlott mennyiség neked, ki ülő munkát végzel 2l.

·         Hááát, azt hiszem az meg van?!

Kliensemnek elküldöm a megfelelő táplálkozási útmutatót, ami telis tele van hasznosabbnál hasznosabb dolgokkal az étkezéssel kapcsolatosan. Természetesen mindenki azt mondja, hogy igen, máris elolvasták azt, pedig jól tudom, hogy sokan vannak, kik csak túlfutnak rajta és nem érdekli a dolog, van ki minden reggel és este azzal kel azon túl. Kik az utóbbi táborba tartoznak, ők el is érik céljaikat nagyon gyorsan, ha azt becsületesen be is tartják.                                                                                                                 Az edzések már jó ideje folynak kliensemmel, kit mindig kikérdezek étkezési szokásairól. Természetesen mindig pozitív, jobbnál jobb válaszokat kapok, az étkezése kifogástalannak tűnik.

·         Az első hibák azonban máris szembetűnnek nekem!

·         Mit ebédeltél ma?

·         Rendszeresen csak salátát, zöldséget és húst, némi levest mondanak.

·         Kliensem egyre meggyötörtebb és kedvetlenebb az edzéseken! Nem élvezi azt! Az edzések és az állítólagos jó étkezések mellett sem kezdett el fogyni, csak változni, külalakilag, amit én már láttam rajta az 1 hónapos munkánk eltelte után. Mire felnyitom a szemét, és segítek neki!  Tanácsolom, hogy kezdjen el minden edzés napon gabona félét, keményítőt tartalmazó ételt fogyasztani, máskülönben sem nem a fogyása, sem nem a kedve nem fog változni.

·         Na de Zsanette, akkor hízni fogok!

·         Miért híznál el 100 g rizs / gabonától? Ki mondta ezt neked? Van gondod a gabonával, gluténérzékeny vagy, nem tudod emészteni…?

·         Nem, csak úgy tudom…

·         Honnan tudod úgy?

·         Hát a médiából, magazinokból…

·         Jó, akkor légy szíves mielőtt jönnél a következő alkalommal, egyél rendesen ebédet!

·         Úgy is lett, a kliensem mosolyog, élvezi az edzést, alig tudom megállítani!

·         Mit ebédeltél? tettem fel gyorsan szokásos kérdésem, amire már biztosan, tudtam a kielégítő választ.

·         Kínaiban azt a tésztát, tudod, a barna szósszal.

·         Rizstészta szójaszósszal, némi zöldséggel és hússal talán! Jó lenne az  ételválasztás csak tészta zöldségekkel és a mártással, ha azt nem az étteremben készítik el sok cukorral és megannyi sóval, plusz rossz minőségű olajjal. Az étel jó lenne, ha te magad készítetted volna, felesleges plusz  Kcal – ák nélkül. De tudod mit, ettől most tekintsünk el, lényeg, hogy végre jobban nézel ki…

·         De Zsanette, ha én keményítőt eszem, akkor olyan kövérnek érzem magam?

·         Micsoda, miért? Kiáltottam fel tágra nyílt szemekkel! Azét mert most aktív, erős, fitt vagy és van kedved élni, mozogni, mosolyogni és jól lenni? Elhatároztam, hogy kikérdezem kliensem még egyszer és összeállítok neki egy minta étkezési sémát minden étkezésére vonatkozóan.

·         És akkor a kérdések: - hogy állunk az édességgel?

·         Nagyon szeretem a süteményeket!

·         Milyen gyakran eszel?

·         Minden nap, desszert, csoki, keksz, vagy valami finom formátumban., rendszeresen. Mert nagyon szeretem

·         Pizzéria, gyorséttermek?

·         Rendszeresen, minden naposak, heti 4 – 5 ször, biztosan ott eszem.

·         Üdítő italok?

·         Persze, a dobozosok a kedvenceim, és néha szénsavasat is.

·         MICSODA? EDDIG EZT MIÉRT TITKOLTAD? Mit gondolsz, ezek nem hizlalnak, a gabona és a keményítőt tartalmazó étel pedig igen? MIÓTA NEM HÍZLALNAK A SZEMÉT ÉLELMISZERNEK MONDOTT BECSOMAGOLT ÁRUK? MIÓTA NEM HÍZLAL A PLUDSSZ KCAL, A PLUSSZ ZSÍR, CUKOR, ADALÉKANYAG, AMIT EZEKBEN A DOLGOKBAN TALÁLSZ? KI MONDTA AZT NEKED, HOGY ETTŐL FOGYNI FOGSZ ÉS EGÉSZSÉGES LESZEL?                                                                           MÁR NE IS HARAGUDJ, DE EZ BADARSÁG A JAVÁBÓL!  AZONNAL HAGYJ FEL EZEKKEL A DOLGOKKAL ÉS MEGLÁSD, JÓL LESZEL, LEFOGYSZ, ÉS ISMÉT JÓL FOGOD MAGAD ÉREZNI A BŐRÖDBEN, GARANTÁLTAN!

·         Jó, de mégis mennyi idő alatt?

·         Ez az a dolog, ami csakis kizárólag rajtad múlik! A segítséget én maximálisan megadom hozzá, a dolog őszinte és oroszlán része már csak az a te dolgod!

Kérdésére felelve, hogy akkor mostantól mit és mit ne egyen a következőket javasoltam neki:

·         Mit ne: - édességeket, becsomagolt árut, konzervek, keksz, csoki, fagylalt, desszert, sütemény, - kerülje a gyorséttermeket, kész és félkész ételeket, cukor, só, adalékanyagos fűszerek, csomagos levesek, szószok, dobozos és szénsavas üdítők, - csökkenteni nagy mennyiségben a hús és a tejtermékeket! Fogyókúra alatt szigorúan nincs süti, túró rudi, kóla és stb... stb... stb...

·         Mit igen: természetes – friss élelmiszereket, azaz, a zöldségeket – gyümölcsöket, hüvelyeseket, gabonaféléket, olajos magvakat és azok olajait. Ételeit maga készítse. Térjen vissza a régi idők szokásaihoz!

·         Hogyan élje mindennapjait? Hogy jusson ideje a főzésre és mindenre az életben.  Kapcsolja ki a számító gépet, a televíziót, ne olvasson felesleges magazinokat, vegye fel a sportcipőt járjon többször természetbe, sportolni. Hagyjon fel a felesleges, időt pazarló mindennapos plusz dolgaival. Csökkentse a napi stressz mennyiséget, a napi nagy munkamennyiséget, ne vállaljon magára még több és több dolgot, amit nem tud teljesíteni… és így tovább

Ha esetleges további kérdésed és kétségeid vannak a fogyásoddal kapcsolatosan, bátran keress fel mihamarabb!

Sportbaráti üdvözlettel!
Zsemlye Zsanette
Sport és gerincjavító jóga oktató, Személyi edző
0630 200 6870
www.zsanettewellness.hu   www.zsanettewellness.blog.hu
zsanettewellness@yahoo.com

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsanettewellness.blog.hu/api/trackback/id/tr32438641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása